Redakcija Links-a

Oproštaj od najpoznatijeg automobila u istoriji

Redakcija Links-a
Oproštaj od najpoznatijeg automobila u istoriji

Američka filijala Folksvagena odlučila je da se poslednjeg dana 2019. godine od kutne Bube oprosti emotivnim videom pod naslovom Poslednja milja (The Last Mile).

U ovom animiranim videu Buba se dovodi u kontekst istorijskih događaja, a pojavljuju se i likovi Endija Vorhola i Kevina Bejkona u čuvenom filmu Footloose.

Ovaj kratki animirani video prati čoveka od njegovog detinjstva do starosti. Najpre vidimo dečaka čiji otac dovozi Bubu ispred kuće. U istoj toj bubi mladić uči vožnju, kasnije i sam vozi i upoznaje ljubav svog života. Pratimo njegovo zasnivanje porodice… Da vam sve ne prepričavamo, pogledajte! Video prati pesma “Let it be” u izvedbi hora Pro Musica Youth.

Posle 80 godina Folksvagen Buba, najpopularniji i najprodavaniji automobil svih vremena, definitivno je otišao u istoriju u sredu, 10. jula 2019. godine. Tada je sa proizvodne trake fabrike u Meksiku sišao poslednji primerak modela VW Beetle A5, naslednik originalne Bube (1938-2003) i modela New Beetle (1998-2011).

Ipak, ovde vredi napomenuti da je za mnoge, a posebno ljubitelje ovog modela, definitivni kraj bio 2003. godina, kada je sa proizvodne trake u Meksiku, sišao poslednji model originalne Bube.