Moderni Žurnal

Buba definitivno odlazi u istoriju

Moderni Žurnal
Buba definitivno odlazi u istoriju

Posle 80 godina Folksvagen Buba, najpopularniji i najprodavaniji automobil svih vremena, definitivno je otišao u istoriju. Sreda, 10. juli 2019. godine, ostaće upisana u istorijske knjige kao datum kada je sa proizvodne trake fabrike u Meksiku sišao poslednji primerak modela VW Beetle A5, naslednika originalne Bube (1938-2003) i modela New Beetle (1998-2011).

buba_01.jpg

Ipak, ovde vredi napomenuti da je za mnoge, a posebno ljubitelje ovog modela, definitivni kraj bio 2003. godina, kada je sa proizvodne trake u Meksiku, sišao poslednji model originalne Bube.

Buba, automobil stvoren za vreme vlasti Adolfa Hitlera, kao narodni auto, posle Drugog svetskog rata je postala simbol razvoja nemačke ekonomije. Sa više od 21 milion prodatih primeraka širom sveta od 1938. i proizvodnjom u 15 zemalja, uključujući i nekadašnju Jugoslaviju, Buba je najpopularniji i najprodavaniji automobil svih vremena.

Preostaje nam da vidimo da li će Folksvagen u godinama pred nama još jednom pokušati da oživi najslavniji svetski automobil.