Moderni Žurnal

Maradonin prvi automobil na aukciji

Moderni Žurnal
Maradonin prvi automobil na aukciji

Prvi automobil legendarnog Dijega Armanda Maradone, koji sa Pelom deli titulu najboljeg fudbalera svih vremena, ponuđen je na aukciji. Fiat 128 CL (128 Europe u Argentini) je prvi automobil koji je legendarni argentinski fudbaler kupio davne 1982. godine.

Automobil je pronađen 2003. u kokošinjcu u predgrađu Buenos Airesa. Pronašao ga je Martin Varone, kolekcionar automobila, i rešio je da ovaj automobil ponudi na aukciji.

Maradona je ovaj automobil vrlo malo vozio jer je već te godine iz Boke Juniors prešao u Barselonu. Naravno, kako su rasli prihodi tako je i izbor automobila koje je legendarni fudbaler vozio bio sve bolji. Najviše je vozio modele Ferrari Testarossa i Porsche 911 Carrera 2 Cabrio.

Kolekcionar Martin Varone je čekao pravi trenutak za prodaju ovog automobila. Izabrao je da to uradi godinu dana nakon smrti Maradone. Novi vlasnik ovog Fiata 128 dobiće i digitalni vaučer kao dokaz autentičnosti automobila.

Kupovina se može izvršiti isključivo kriptovalutama, a početna cena je oko 400.000 dolara. Svi potencijalni kupci mogu poslati svoju ponudu do 15. februara 2022.