Moderni Žurnal

Bojsi u Muzeju automobila

Moderni Žurnal
Bojsi u Muzeju automobila

Britanski glumac Džon Čalis, domaćoj javnosti najpoznatniji po ulozi čuvenog Bojsija u seriji “Mućke” (Only Fools and Horses), boravio je u Beogradu povodom snimanja dokumentarca “Kako je biti Bojsi u Beogradu”.

Čuveni preprodavac automobila Bojsi iskoristio je posetu Beogradu i da poseti Muzej automobila, kolekciju Bratislava Petkovića.

Bojsi je pozirao pored vozila Reliant Regal, vozila sa tri točka, kakvog su u seriju "Mućke" vozili Del Boj i Rodni. Beogradski Reliant Regal detaljna je replika ovog čuvenog vozila sa TV ekrana. Vlasništvo je porodice Petrović.

twwk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1RRN01EQV8vOTE5ZWJiMDhkZWI3OWI2NTJiZTAxZThmZTg1YmFjMTYuanBnkZMCzQJCAIEAAQ.jpg

Tokom boravka u Beogradu Čalis je potpisivao knjigu “Biti Bojsi”, posetio Hram Svetog Save, stadion Crvene zvezde, družio se sa fanovima u rezidenciji britanske ambasade i pohvalio srpsku rakiju.

Čalis je održao radionicu na Filološkom fakultetu, a neizvežna tema je bila i kultna serija. “Niko nije znao da će se serija nastaviti, niti da će se likovi razvijati, a i danas je veoma popularna. U Engleskoj je kablovski kanali emituju svakog dana. Neverovatno je koliko su ‘Mućke’ i kod vas popularne. Govorimo različitim jezikom, ali nam je zajednički humor i smejemo se gledajući iste emisije. Humor zbližava ljude”, istakao je Čalis i demonstrirao kako zvuči kokni sleng.